Lucette van den Berg komt op zondag 24 maart 2019 om 14.30 uur in de voormalige synagoge te Coevorden om moderne Jiddische liederen te zingen. Zij wordt daarbij begeleid door gitarist Erik Raayman. Met hetJiddische liedprogramma A shtim fun harts: Jiddisch van hart tot hartbrengt zij een ode aan de liefde en de veerkracht van het hart. In deze harde en veranderende wereld is steeds duidelijker een zachte stem te horen: de tedere stem van het hart. Zij brengt een programma vol passie, zelfreflectie en humor. Lucette zingt moderne Jiddische liederen van haar eigen hand, maar ook van Beyle Schaechter-Gottesman, Mikhoel Felsenbaum, Alan Bern en anderen. De entree is € 10,-, vrienden € 7,50 inclusief koffie/thee. De zaal is open vanaf 14.00 uur.

Lucette van den Berg is een Nederlandse zangeres. Zij studeerde zang aan het Conservatorium te Zwolle en werd na haar examen gecoacht door Cora Canne Meyer en Kevin Smith. Na een jarenlange carrière in de klassieke muziek gooide zij in 2004 het roer radicaal om en besloot zij zich toe te leggen op de Jiddische muziek, dat zij beschouwd als haar roots. In 2004 nam zij haar debuut-CD ‘Zing shtil/yiddish’ songs op. Lucette treed regelmatig op met haar vertolking van het Jiddische lied op festivals en in concertzalen in Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland. Lucette combineert haar klassieke achtergrond met de kleuren van de Balkan muziek. Hierdoor ontstaat een nieuwe muziekvorm, die het midden houdt tussen wereldmuziek en ‘art-song’. Met haar uitbundige blonde haardos is zij een heerlijke verschijning om naar te kijken en te luisteren.

Lucette is sinds 2008 artistiek leider van het Yiddish Waves festival, een festival dat 1 keer in de twee jaar wordt georganiseerd in Leeuwarden en de Jiddische taal en cultuur brengt.