Na een periode van uitvoerig overleg tussen de gemeente Coevorden en de Stichting Synagoge Coevorden (SSC), ondersteund door Stichting Drents Monument, kan nu worden gestart met de herinrichting van het gebouw. De gemeente zal in januari toiletten en een keukenblok installeren.

De voorbereidende werkzaamheden voor de sjoel en de rabbiwoning worden in eigen beheer uitgevoerd en daarvoor is de SSC op zoek naar klussers die als vrijwilligers een steentje bij willen dragen om het geheel op te knappen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barend Faddegon, via telefoonnummer: 06 16018914.

In de opgeknapte synagoge worden de verhalen van Joodse Coevordenaren verteld van voor en na de deportatie in 1942. Deze verhalen worden gebruikt om een tentoonstelling in te richten die 2 oktober 2017 geopend zal worden. Daarom is de SSC eveneens op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om deze verhalen op en uit te zoeken. Aangezien er nog niet in de synagoge gewerkt kan worden is het handig als mensen thuis over een computer kunnen beschikken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dirkje Mulder-Boers, via telefoonnummer: 06 222 34 953.

U kunt zich als vrijwilliger opgeven door een mail te sturen naar: bhfaddegon@gmail.com. U zult dan een uitnodiging krijgen voor een voorlichtingsbijeenkomst.