Tot 23 september 2023 zijn 26 van de 30 quilts, die Marlène Sanders heeft gemaakt, te zien in het Synagoge-museum te Coevorden. Marlène Sanders is in 1948 geboren in Panama, daarna verhuisde het gezin naar Curaçao. In 1971 kwam zij naar Amsterdam waar zij haar man ontmoette en samen vertrokken zij in 2015 naar Israël. In 2022 overleed Marlène.

Marlène was erg creatief en begon met het maken van poppen voor haar eigen poppentheater. Daarna begon zij met het maken van quilts. Marlènes quilts berusten niet alleen op een diepgaande studie van de Thora, maar ook op de vele toelichtingen die Joodse commentatoren hierop hebben gegeven.

Het maken van deze quilts was een precisiewerk. Marlène maakte eerst een tekening, daarna ging zij op zoek naar stof, wol en andere materialen, waarmee zij haar ontwerp wilde weergeven. Daarna begon het op maat knippen van de stoffen en het naaien van haar compositie op de ondergrond van haar nieuwe quilt. Vaak duurde het meer dan zes maanden voor haar quilt klaar was.