Over de hele wereld is het op 8 maart Internationale Vrouwendag. Dit jaar is het thema ‘Solidariteit – De kracht voor verandering’.

Het synagoge museum besteedt, net als vorig jaar, weer aandacht aan de Internationale Vrouwendag. Dit jaar met een lezing over het boek ‘Dansen met de vijand, het oorlogsgeheim van tante Roosje’, door schrijver Paul Glaser. Hij zal ook vooroorlogse filmbeelden vertonen.

Roosje is een levenslustige en ondernemende danslerares. Wanneer de nazi’s de macht grijpen, begint voor Roosje, 25 jaar oud en Joods, een levensgevaarlijk avontuur. Zeker wanneer haar man zich aansluit bij de nazi’s. Het plaatst haar voor dilemma’s waarin zij haar eigen keuzes maakt. Ze wordt slachtoffer van verraad en de SS neemt haar gevangen. Roosje overleeft zes concentratiekampen. In Auschwitz geeft ze SS-ers dansles en leert hen bijbehorende etiquette. Roosje leeft met haar hart en vecht met haar verstand. Het is een leven van volharding, liefde en verraad, waarin de verraders haar uiteindelijk niet klein krijgen.

Plaats: Synagoge Museum, Kerkstraat 36 Coevorden
Tijd: 20.00 uur
Entree: € 7,50, vrienden van SSC € 5,00.

De avond is ook geschikt voor mannen.

Opgave is noodzakelijk: info@synagoge-coevorden.nl