Opnieuw worden er weer 11 nieuwe Stolpersteine in Coevorden gelegd, ter nagedachtenis aan joodse mensen die zijn vermoord tijdens de Holocaust.

Het gaat om: Mozes Bollegraf, Heléne Bollegraf, Max Robert Bollegraf, Betje Bollegraf, geboren Slager, Rosa Cato Bollegraf en Cato Slager, geboren Susan. Deze woonden aan de Frieschestraat 26a.

Jacob van Coeverden, Maurits Samuel van Coeverden, Theresa van Coeverden, geboren Hiegenlich, Jozef van Coeverden en Jacob Salomon van Coeverden. Deze woonden aan de Wilhelminasingel 22

De Stolpersteine worden onthuld op dinsdag 13 juni om 14.00 uur, vanuit de voormalige synagoge, Kerkstraat 36 in Coevorden.

De Stolpersteine, ook wel struikelstenen genoemd, zijn een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Ze zijn bedoeld om voorbijgangers figuurlijk te laten struikelen, waardoor deze stilstaan, het hoofd buigen en de tekst die erop staat lezen. Op elke steen staat de naam van de vroegere bewoner, het jaar van geboorte, het jaar van deportatie uit Westerbork en de datum en plaats waar hij/zij vermoord is. Voor iedere voormalige en omgekomen bewoner wordt een struikelsteen gelegd omdat zij geen graf met steen hebben. Voor nabestaanden is dit daarom de enige plaats waar ze herinnerd worden aan hun grootouders en andere voormalige familieleden.