Zaterdag 11 september is het Synagoge Museum van 13.00-17.00 uur open voor het publiek. I.v.m. de coronaregels hebben we als regel vol is vol en moet u mogelijk even buiten wachten.

Voor zondag 12 september is een speciaal programma samengesteld. Er zijn twee stadswandelingen, onder begeleiding van een gids, langs de belangrijkste monumenten in Coevorden.

Stadswandeling 1 start om 13.00 uur en eindigt bij het Synagoge Museum waar u wordt ontvangen met koffie/thee en ‘het verhaal van het Joodse leven in Drenthe en omgeving’ te horen krijgt.

Stadswandeling 2 start om 14.30 uur en eindigt bij de Fabriek waar u eveneens wordt ontvangen met koffie/thee en de geschiedenis van het gebouw van de laatste eigenaar te horen krijgt.

Beide stadswandelingen beginnen bij het Arsenaal aan de Haven.

In diverse locaties in Coevorden treden lokale musici op en in het Synagoge Museum brengen de broers Lars en Jort Broekhuizen ‘Monumenten van Songs uit de jaren ’50 en ’60’ ten gehore op piano en gitaar.

In Theater Hofpoort @ De Fabriek start om 16.00 uur de voorstelling ‘Hollandse Streken’.

Hans Visser & Irena Filippova spelen Hollandse Streken’, een schilderachtige voorstelling over het dagelijks leven in de zeventiende eeuw. Ze gaan op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen en passeren daarbij ook Coevorden waar ze stil zullen staan bij het bewogen verleden van deze bijzondere stad. Hollandse Streken gaat over de beroemde Nederlandse en Vlaamse schilders als Rubens en Rembrandt en speelt in een tijd dat 1 op de 3 landgenoten een immigrant was, de pest erbij hoorde en het drinkwater bier was Een passende afsluiting van deze zondag met verrassende overeenkomsten met het nu, humor, historische weetjes, indrukwekkende schilderijen en vooral veel mooie muziek.

Alle kaartverkoop gaat via www.theaterhofpoort.nl
– Deelname stadswandeling 1: 13.00 uur,  € 5,= (incl. koffie/thee Synagoge)
– Deelname stadswandeling 2: 14.30 uur,  € 5,= (incl. koffie/thee De Fabriek)
– Toegangskaart Hollandse Streken 16.00 uur, € 7,50
– Combinatie stadswandeling naar keuze + voorstelling € 10,=.