Op zondag 27 augustus 2023, om 14.00 uur, legt rabbijn Shmuel Katz uit Amsterdam de symboliek uit die Marlène Sanders in haar quilts heeft verwerkt. Door niet alleen goed te kijken, maar ook te luisteren, gaat de diepere betekenis die zij heeft verwerkt in haar quilts, meer leven. 

Een voorbeeld is de quilt van de ‘Menorah’; de zeven takken van de kandelaar vertegenwoordigen de zeven holtes van het gezicht en in de quilt ‘Het ritme van de schepping’, manifesteren zich de zeven scheppingsdagen in al hun niveaus. Elke kleur staat voor één dag. In het doek ‘De spin’ wordt duidelijk gemaakt dat, ook al hebben de mensen een hekel aan spinnen, er een reden is voor alles wat leeft. De symboliek is ook terug te vinden in het gebruik van de kleuren en het materiaal en ook daar zal rabbijn Katz verder op ingaan. De lezing is een unieke gelegenheid om niet alleen meer te weten te komen over de quilts van Marlène Sanders, maar ook over de Thora.

De lezing wordt gegeven in het Synagoge-museum, Kerkstraat 36 Coevorden, en nadien kunt u de quilts nog rustig bekijken. De entree is € 7,50 en € 5,- voor vrienden van SSC, inclusief een kop koffie of thee. Wilt u de lezing bijwonen, dan is aanmelding wenselijk via: secretaris@synagoge-coevorden.nl